PVP in Zwolle: beker voor Diewert

Dit jaar werd de Paul Veenemans Prijs (PVP) georganiseerd door de Zwolsche, kort bie voor ons. Daarom én omdat we 'm zelf in 2016 organiseerden (en dus weten hoe leuk het is), was Daventria er prima vertegenwoordigd: de veteranen Erik, Marjolein, Martin en Robert en -hoe fantastisch is dat- de 2 jeugdleden Dorien en Diewert. Wat de PVP ook weer is? Een wedstrijd voor omnisporters: 4 km schaatsen, 10.5 km fietsen, 5 km hardlopen en 3 km roeien. Je doet mee aan 3 of 4 sporten, waarvan de snelste 3 meetellen voor het totaalklassement; roeien (in skiff of 2-) is verplicht. Zo waren we het weekend van 9 en 10 november lekker bezig.

Op zaterdagochtend schaatsen in Dronten, 's middags fietsen in de Mastenbroekerpolder met heel veel wind (en de luwte van grassprieten), kou en nattigheid. Zondagochtend hardlopen over mooi parcours, maar met een uiterst venijnig colletje (over een oude stortplaats) op het eind: 100% verzuring gegarandeerd, hoewel onze jonkies nergens last van leken te hebben: die stampen gewoon door. Het roeien 's middags was een cadeautje op het Zwartewater, geen wind, glad water, aangenaam novemberzonnetje, zalig. Om te voorkomen dat het een zondagmiddag-met-oma-tochtje zou worden was de finish vlak voor de brug tussen de dukdalven gepland: stevig sluitstuk van een mooi sportweekend.

In het eindklassement worden alle prestaties door middel van hogere wiskunde in punten omgezet en bij elkaar opgeteld. En wat blijkt: Diewert is winnaar in het Jongens 18 veld en ontvangt een gigabeker (zie foto). Geweldige prestatie Diewert! Winnaar overall is Rik Rienks en hij neemt de PVP mee naar Nereus in Amsterdam volgend jaar. Onze score op 102 deelnemers totaal: Erik (14), Diewert (49), Robert (51), Martin (75), Marjolein (87) en Dorien (101).

De Zwolsche had de PVP geweldig goed georganiseerd, alles liep als een zonnetje. Maar dat was niet het enige... er was ook veel aandacht voor de inwendige mens (gratis koffie, thee, koek, lunch, pastamaaltijd) en de gezelligheid waar iedereen met iedereen praat (samen lijden, samen lachen) is onbetaalbaar. Zwolsche bedankt!

Voor uitslagen en foto's zie https://www.pvp2019.nl/