Mooi roeiweekend in Hilversum

Vrijdagavond, in het donker, werd de botenwagen volgeladen om zaterdag in alle vroegte naar de Tromp Race in Hilversum te gaan. Dit evenement is nu verdeeld over 2 dagen, want er deden 785! boten aan mee.

Waaronder 5 skiffeurs van Daventria. Michiel Henneke, Hans Hummelink, Robert Duzijn, Diederik en Bertus Blom. De laatste verpulverde zijn veld en deze spierbundel met een glimlach erboven won een prachtig blik.

De Koolenbranders (Harm, Gerbrand, Jan en Gilles) roeiden erg sterk in de 4+* , maar kwamen net niet uit in het F veld. Als Jan nou net 1 jaar ouder was geweest . . . hadden ook zij blik getrokken. Robert Duzijn koerste met zijn Amycusvrienden af op de overwinning in ditzelfde veld, maar helaas werd de boot geramd door een Vikingboot. De stuur heeft er slecht van geslapen.

Marjolein Snippe roeide met haar Vadavriendin Marieke een prachtig baanrecord in de 2-, dus ook blik om de nek.

Lisa en Bibi deden waarvoor zij gekomen waren in de 2X. Hoera! Ook blik.

Einde van  een mooie zaterdag. Heerlijk weer, goede organisatie, de gehele Trompbevolking was als vrijwilliger ingezet. En de hamburgermaaksters waren weer ouderwets op dreef.

Zondag was het alweer fantastisch weer. Goede temperatuur en praktisch windstil. In het eerste blok roeiden Nelleke, Katheli, Karin en Lieke in de Radboud een solide race. Grote tevredenheid in de boot. Het doel van die dag was bereikt: Rijnland was verslagen (die gingen natuurlijk direct door naar trainingskamp). Hun baanrecord werd ook met blik beloond.

Inmiddels waren Manga en Charlotte in hun skiffs al lekker aan het oproeien. Hoewel . . . het zat Charlotte niet helemáál lekker. Bij de start aangekomen eens even het bankje bekeken. Dat bleek verkeerd om in de boot te zitten. Het terugroeien gingen een stuk prettiger.

Veel dank ook voor de rijders van de botenwagen. Bij de Tromp is het altijd creatief zijn op de vierkante millimeter. Goed gedaan, Robert en Manga!