De Twentse Winterwedstrijd

Woensdag werd er nog op natuurijs geschaatst en vrijdag werd er nog windkracht 7 voorspeld. Maar zondag gingen wat optimistische Daventrianen naar Hengelo om lekker op het kanaal te roeien bij de Twentse Winterwedstrijd.

Gelukkig kwam Martin op tijd met de botenwagen en kon het gezellige sleutelwerk beginnen. Al snel zaten de riggers stormvast op de flanken van de boten en stortte iedereen zich in de file naar het water.

Daventria, ga maar opbouwen . . . en . . . door! Flinke wind mee, maar enorm klotswater. Goed de riemen vasthouden en 4 km doorstampen. En dat lukte iedereen. Martin en Bas van Haasteren in de 2x, net als Marjolein Snippe en Leonie Straatsma.

Robert Duzijn en Hans Hummelink waren met 2 Amycusvrienden in de 4- gestapt. En Hans daarna nog in de Amycus8.

De  Marcellinus startte met Willemijn, Diana, Renate en Ans. Strak gestuurd door Merel. En good old Lebuinus met Nelleke, Karin, Katheli en Lieke. Met Roos aan de touwen. Het blok erna stapten Karin en Roos met Jurjen en Niels in deze boot. Met Renate op de stuurplek.

Tot mijn verbazing was er na afloop bier te krijgen bij Tubantia! Heerlijk bij hun erwtensoep en goed voorziene taartentafel.

Er was helaas geen blik voor Daventria, want in de velden wordt geen leeftijdscorrectie toegepast. Maar bij de verkiezing van beste mannen-, vrouwen- of mixedploeg wel. En zo ging het pronkstuk van het Hengelose Prijzenpaleis naar Nelleke, Katheli, Karin en Lieke. Een schitterende beker. En om het feest compleet te maken werd er ook een overallprijs uitgereikt. De spanning in het clubhuis was te snijden. Wie zou met de sneeuwbol aan de haal gaan? Ja! Wederom de Daventria vrouwenploeg!

Volgend jaar allemaal meedoen! Goed opwarmertje (ahum) voor het wedstrijdseizoen en een hele leuke wedstrijd in de regio.