Nieuwjaarsborrel 2018

De Nieuwjaarsborrel van afgelopen zondag 14 januari werd door ruim 60 leden bezocht. Mede door het hoge water hadden veel leden elkaar dit jaar nog niet getroffen. De drankjes, de hapjes en de gezellige aankleding was prima verzorgd door de barcommissie. Namens het bestuur sprak Yvonne de wens uit dat ook dit jaar voor alle leden een goed jaar mag worden en dat we er met z'n allen een mooi roeijaar van mogen maken.

Het onverwachte terugtreden van onze voorzitter begin december heeft bij velen vragen opgeroepen. Maar laten we wel beseffen dat ook besturen op vrijwillige basis gebeurt en dus energie moet opleveren. Daarom respecteert het bestuur het besluit van Rob, die de afgelopen periode onder andere het onderwerp Veiligheid op de kaart heeft gezet. Ook heeft er een goed gesprek plaatsgevonden tussen de MAC en de dames die graag een tweede lichte gladde vier zouden willen. Op advies van de MAC zal het bestuur komende algemene vergadering het botenplan 2018 aanvullen met dit type boot.

De pilot hoogwater heeft uitgewezen dat de Hank toch eerder dan gedacht meestroomt. Op verzoek van de veiligheidscommissie is het weer vaarverbod boven de 4.80 op zowel Hank als IJssel. Precieze grenzen zoeken we nog nader uit.

Tot Verenigingswerker 2017 is Harm Scheepstra uitgeroepen om zijn inzet om het examensysteem aan te passen aan de veranderende omstandigheden op de IJssel en de Hank, uitgaande van veiligheid voor roeier, materiaal en omgeving, en zijn inzet in vele andere commissies, van MAC, afstelcommissie tot IJsselregatta.

Uiteindelijk werden de 2 nieuwe ergometers Joe en Averell ingewijd met een toelichting door Dee Zeeuw van der Laan en 250 meter van de jeugdwedstrijdroeiers Djamel Oosterwegel en Irene Fredriks.