Oude IJsselrace: pittig wedstrijdje in de Achterhoek

Zaterdag 22 april deden zo'n 15 roeiers van Daventria mee aan de eerste KNRB-editie van de Oude IJsselrace in Doetinchem. De wedstrijd voor skiffs, dubbeltwee's en tweezonders werd georganiseerd door De Ank, met medewerking van 'onze' Jan Koolenbrander voor de coördinatie en Gilles Boerlage voor de tijdwaarneming. De afstand is een pittige 11.5 km van Doesburg naar Doetinchem over de Oude IJssel.

Bijkomend verschijnsel is dat je hiervoor éérst dezelfde afstand mag oproeien, in de aflevering van dit jaar betekende dat opboksen tegen windkracht 5. De wedstrijd zelf was hierdoor vanzelfsprekend windje mee, wat makkelijk lijkt maar het niet is. Door de windrichting stond er bij tijden namelijk een flinke golfslag, wat samen met de nodige bruggen, kribpalen, bochtenwerk en inhaalmanoeuvres zorgde voor een flinke uitdaging. Helaas trouwens geen blikken voor Daventria, wel jammer maar het kan niet altijd feest zijn. En de gebroeders Maarleveld van Amycus, die wel blik trokken, zijn toch een beetje onze vrienden...

Voor wie goed kan skiffen of tweeën, houdt van een beetje avontuur in de buurt, een prettige afstand voor dieseltjes én een supergezellige ambiance met broodjes warme worst, is de Oude IJsselrace een prima aanrader. Zie bijlage voor de uitslagen.