Zwartewaterregatta 2016: de rest van Nederland vs Amsterdam

Als roeier kom je nog eens ergens. Maartje en ik roeien deze zondag de wedstrijd in Zwolle. We liggen in onze dubbel twee (DV2x) te dobberen tot de wedstrijd zal beginnen. Naast ons dobbert een boot met twee vrolijke dames van Poseidon, Amsterdam. Ze herkennen ons 'wespen tenue' en weten daarom dat we uit Deventer komen.


Enthousiast roepen ze: “We vinden het 'bij jullie' zo mooi dat we hier graag komen roeien”. Ik antwoord dat Deventer en Zwolle toch wel 45 minuten rijden uitelkaar liggen. "Ja", is de reactie, "maar wij bedoelen dat het hier, “in de rest van Nederland, dus buiten Amsterdam zo mooi is." We vonden ze wel sportief. Ze juichten toen wij de medaille kregen.

Daventria was goed vertegenwoordigd met zeven ploegen. twee DV8+, een DV2x, een HV4+, en twee HV2x, en een DV4+ ploeg die als enige in hun veld roeide. Blik was er dus voor onze DV2x we eindigden gelijk met een ploeg van de Ijssel, Johan en Diederik in de HV2x en natuurlijk ook een bik voor de DV4+. We hebben er naderhand gezellig buiten in de zon met Poseidon nog een een drankje op gedronken.

Vriendelijke groet Coraline Vester en Maartje Mostard