Windstilte op de WAB

Dat was weer eens een andere ervaring – de Willem-Alexander Baan (WAB, voor intimi), toch berucht om zijn golfslag en straffe wind, lag er afgelopen weekend windstil bij. Vlak water en een lichte miezerregen zorgden voor ideale wedstrijdomstandigheden tijdens de Dutch Masters Open: boord-aan-boordwedstrijden voor jeugd en veteranen over 1000 meter.

Om de verschillende leeftijdsklassen samen toch een eerlijke wedstrijd te geven, wordt er met omrekeningsfactoren gewerkt. Ploegen krijgen een startverschil, dus de jongere ploegen proberen de oudere, eerder gestarte ploegen voor de finish in te halen. Dat levert soms leuke, spannende wedstrijden op én een blik in de acht voor Yvonne en in de tweezonder voor Marjolein.

Zo’n boord-aan-boordwedstrijd is toch wel heel erg leuk en wordt nog leuker als de velden wat groter zijn. Zet dus vooral de Amsterdam Masters (eind april) en de Dutch Masters Open (10 juni) alvast in je agenda, regel een ploeg of een skiff en leef je uit! Wie aan 1 wedstrijd op een dag genoeg heeft, is welkom, maar ook 3 of 4 keer over de baan is helemaal geen uitzondering. Tot op de Bosbaan of de WAB!