Damesteam Drukwerkdeal kampioen van het Daventria bedrijfsroeien

Na een spannende eindstrijd is het damesteam van Drukwerkdeal kampioen geworden van de jaarlijkse roeiwedstrijd voor Deventer bedrijven. In de finale wonnen zij van Woonzorgcentrum Humanitas, die daarmee de tweede plaats bekleedde.Dertien teams van elf bedrijven kwamen op zondag 1 mei op het water in een poging om met hun team geschiedenis te schrijven. Elk jaar doen bedrijven uit Deventer en de regio mee met deze sportieve uitdaging. De wedstrijd vindt plaats op de Zandweerdplas bij het botenhuis van Daventria aan de Rembrandtkade. Na een vliegende start roeien de boten naar een boei, waar ze in recordtijd moeten omkeren, om vervolgens zo snel mogelijk terug te roeien naar de finishlijn. Vooral dat draaien bij de boei levert de roeiers de meeste hoofdbrekens op, want het komt aan op een combinatie van ritme, kracht en techniek. Voor veel bedrijven is dit evenement een mooie kans om personeelsleden uit te dagen tot sportieve prestaties. Witteveen+Bos en Tauw komen eigenlijk elk jaar wel met een team, anderen zoals Akzo-Nobel, Topicus, Humanitas, 's Heerenloo, Postillion Hotel en Tandartsenpraktijk Jorna doen voor de eerste keer mee, of hebben in het verleden wel eens teams gestuurd.

Drukwerkdeal had drie teams in de race, en en viel met een team in de prijzen. Ook de winnaar van vorig jaar, Van Wijnen, was opnieuw in de race. 'Voor iedereen is het de eerste kennismaking met het roeien, zo houden we de wedstrijd eerlijk en spannend. In zes instructielessen leren onervaren deelnemers de kneepjes van het roeien. De vooruitgang die iedereen boekt is verrassend, want er komt best veel techniek bij kijken', aldus Lieke van Noortwijk, een van de organisatoren van Roei- & Zeilvereniging Daventria. Eén van de deelnemers: 'Het is best even spannend om in zo'n dun, smal en wankel bootje te stappen en erop te vertrouwen dat het goed gaat. Maar je maakt al snel grote sprongen voorwaarts, en als je samen met je collega's zo'n sportieve prestatie neerzet, is dat wel kicken.'
 
Noot:
Roei- en Zeilvereniging Daventria organiseert jaarlijks het Bedrijfsroeien voor bedrijven uit de regio. In zes weken leer je met vier andere collega's de beginselen van het roeien. En natuurlijk geniet je zes weken lang van een heerlijke avond op het water en maak je kennis met andere bedrijven uit Deventer en omgeving.