Twee en skiffhead: 6 x 2de

Met het mooie weer in het vooruitzicht togen Diederik en Johan zaterdag naar de Amstel om deel te nemen aan de tweehead in de tweezonder. Met een tweede plek in 30:20 op nog geen 3 seconden van de winnaars twee zonder blik. Zondagochtend starte de zwartgele armada met de dames skiffeuses. Lisa in het clubveld over 4 km nog geen 4 seconden nipt tweede.

Kätheli en Monique over 7,5 km ontliepen elkaar niet veel, maar Kätheli werd in haar veld tweede achter die vermaledijde Française die haar vorig jaar ook al van het blik hield. Daarna 6 mannen in een race met maar liefst 172 deelnemers. 15e plek voor Johan Arnold, met 30,22 tweede in zijn veld. Dan Hans Hummeling als 42ste ook tweede in zijn veld. Dan Bertus Blom als 72ste ook tweede in zijn veld, net voor Martijn van Nieuwenhuijze die 3 sec meer nodig had. Op plek 85 Robert Duzijn, geen tweede maar wel behoorlijk geëindigd in zijn veld. Menno Rakhorst kwam een half minuutje later en heeft zijn eerste skiffhead goed doorstaan. Verschil met de winnaar was 4 minuut 19 seconden over 7,5 km. Dat verschil trap je niet meteen weg, dat vereist veel en regelmatig trainen, goed coach werk, een perfecte conditie en een ijzersterke wil, want je meet je wel met de top van Nederland en omstreken. Maar als je niet start zul je nooit winnen, en geen winnaar zonder verliezers.

Met een Zoetemelk gevoel besluiten we de dag uiteindelijk met een zonnetje, niet iedereen slaapt lekker vanavond, maar wij berusten met deze mooie resultaten en vertrouwen op continuering van de zichtbare progressie en maken vast plaats in de prijzenkast.