De ballen liggen erin: bijna klaar voor de PVP trial!

Vrijdag 23 oktober 2015: de Grote Ballendag is een feit. Om 10.00 uur begint de commissie PVP na koffie met taart met het rijgen van 200 boeien aan 2200 m kabel. Dit blijkt geen sinecure... de 220 m lange kabels hebben namelijk sterk de neiging om in verschrikkelijke knopen te raken. Wat voorbijkomende roeiers op "grappige" ideeën brengt: zal ik een schaar brengen? Een mes? En: hoe gaan jullie die Gordiaanse knoop ontwarren? Maar: het lukt! Dankzij eindeloos uithoudingsvermogen, optimisme, veel humor én handige attributen zoals de gasbrander van de Action (2 euro), de handige vingers van de commissieleden, het engelengeduld van Tycho (13) en de tomeloze energie van Rustig-Rollen-schipper Gilles, ligt de hank nu al voor zo'n 75% vol met boeien voor het grote festijn op zondag. Het is dan al wel 18.15 uur, een zware werkdag zit erop.

Zaterdag wordt de laatste hand gelegd aan het parcours en de oproeibaan. Best een klus, want die skippyballen hebben de neiging te gaan wandelen in richtingen die wij niet wensen. Intussen zijn overigens de roeiers en de vrijwilligers gebriefd en wordt de organisatie tot in de laatste details verfijnd. Zo doet Tjalling zijn drone (!) in de aanbieding en regelt Gilles diverse camera's om de race van voor tot achter en van onder tot boven te filmen. Naar verluidt zal op één van de skiffs ook een Go-Pro camera worden gemonteerd. Dit alles met als doel dat wij als Daventria heerlijk kunnen nagenieten van de trial en dat deelnemers aan de echte PVP in 2016 zich optimaal kunnen voorbereiden op het parcours. Want zó'n parcours in zó'n omgeving... dat is absoluut niet standaard, maar wel héél aantrekkelijk. Komt allen kijken zondag! Elders op de website staat het volledige programma.

Met vriendelijke groet, de PVP-commissie: Marloes Baijens, Rob Bilderbeek, Lisa de Gee, Marjolein Snippe, Robert Duzijn (met speciale dank aan Gilles Rattink, Tycho Duzijn en Martin Schaap)