Het misterie van Tromp.....

Zaterdagochtend, het is nog donker, er zit regen in de lucht en die laat zich gestaag afzakken, een lantaarnpaal probeert wat licht te brengen, maar het blijft schimmig. En bovenal, het is stil, heeel stil. Contouren van roeiboten op aanhangwagens staan tussen de bossages verscholen geduldig te wachten om verlost te worden van hun vracht. Er zijn erbij die zoveel boten hebben dat het vreemd is dat ze hier liggen en niet op diverse verenigingen in den lande. Roeivereniging Cornelus Tromp heeft de 30e Tromp Boat Races, en dat gaan we bijna ontwaken. De autolichten van een vroege starter op zaterdag verlicht het geheel, wat gaat hier gebeuren, waar is het feestje, nu, hier dus.
 
Om de een of andere reden is de TBR verheven tot een wedstrijd waar de honden geen brood van lusten. Je mag, ja mag er zelfs maar 1x starten vanwege de capaciteit op de vlotten.
En natuurlijk het is een leuk baantje van 5250 meter met twee bruggen zonder veel problemen te nemen, het is een leuk kluppie aan de rand van Loosdrecht met een fraaie vloot en enthousiaste leden, maar de TBR, dat is een dingetje.
 
Nander beet het spits af in de Mooie Bocht en vocht met tegenstanders die hem direct onderuit haalden, hij vocht met tegenstander door ze kilometers te tarten, hij vocht voor wat hij waard was, en dat gaf geen podiumplaats in een bizar groot veld, maar wel een belevenis die je niet snel vergeet en vanaf de wallekant op je fietsie er naar kijkend een heel goed roeidende jonge veteraan die nog ff door moet groeien. Complimenten ook aan Ferry, ook op de fiets ook voor dag en douw ter plaatse en enthousiast!!
 
Dit zelfde verhaal geldt ook voor Gilles in het SB1x veld, Nu met coach Rob die er ook was, en ook hier knokken en niet bij de pakken neer zitten maar opnemen. Leren en vooral blijven trainen.
 
Lisa deed het in de skiff bij de dames en werd geplaagd door een knieblessure waardoor haar race niet echt gestreden kon worden.
Kätheli in het DV1x veld vanaf categorie F had geen blessure, ze streed met zoveel power dat ze het blik trots omgehangen kreeg door Cornelia Tromp, familie van, en dan nog klagen dat je op 0.3 sec ook het E veld had verslagen, maar terrecht dat zit nu eenmaal in je als je wedstrijden roeit.
 
Dan hebben we de heren dubbeltwee die ook gestreden hebben maar helaas met lege handen huiswaards moesten keren. Theo en Roel, aan jullie inzet heeft het niet gelegen.
 
Dan hebben we nog Renate die op ging voor haar 1e klas sturen, en wat kon ze die wedstrijd goed de boel besturen. De ploeg heeft niet gewonnen maar voor haar nu ook het 1e klas bewijs als wedstrijdstuur.
 
Het tweede blik kwam bij een gelegenheidcombi van Dav/Amy geen dads army. Met Roos aan de touwtjes en op het trommelvlies wisten Harm, Rob van Amycus, Hans (ex Amycus) en Johan een race te varen die de mythe bevestigd. Tromp daar wil je heen, je hebt weinig kans om te winnen vanwege al die honderden tegenstanders, maar als je wint, dat vergeet je niet. Op zo'n moment vallen de lossen delen samen in de puzzel en kan een heerlijke boot als de Liafwin stralen tussen al de Empachers, en de bemanning ook!!!!