De Vechtrace: een aanrader!

Zaterdag vertrok de botenwagen met diverse boten naar Gramsbergen, voor de wedstrijd van 5 km over de Vecht. Voor de kenners: de sluis in het Haandrik Kanaal is uit het parcours gehaald, dus de start is nu dieper in Duitsland. Alle bochten zaten er nog in, merkten we bij het oproeien. Flauwe, haakse en oeps, bijna onzichtbare.


In blok 1 startten Sleuteltje 10, Rics en Roel, Lieke met zoon Reinder en Kätheli in de skiff. Iedereen had er zin in. De zon scheen. De Sleuteltjes startten voorin het blok. Ze gingen vlot van start, maar... na 100 meter brak het roertje volledig af. Dat was enorm Scheisse, want stuur Guus kon alleen met commando's de Lebuinus uit de kanten zien te houden. Tot overmaat van ramp brak ook een voetenbord af. Kanshebbers voor het Pechblik.

Roel en Rics deden het beter; derde in hun veld van 5. Lieke en Reinder startten als enige in het Mixveld. Lieke was bang een keer uit de bocht te vliegen, maar het ging allemaal goed. Het voordeel van zo'n parcours is dat je zó bezig bent met bijsturen, dat je opeens al halverwege bent.
Kätheli maakte het de jonge meiden enorm lastig. Zij schijnen zich nu allemaal bij de Sportschool te hebben aangemeld. In blok 2 startten Robert Duzijn en alweer Roel in de skiff. Helaas voor niemand blik, maar daar waren sommige velden ook te klein voor.

Het was een fantastisch leuke wedstrijd! Schitterende roeibaan, aardige mensen van Salland en een prima organisatie. In 2016 is de wedstrijd op 1 oktober. Zet het nu alvast in je agenda!!!

Blik Moordregatta
Hans Hummelink en Johan Bollen waren 's ochtends al iets eerder naar de Moordregatta in Tilburg gereden. Ja, want daar worden wel correctiefactoren toegepast. Eerst in de Fortunato met 2 riemen. Daar werden ze 3de van de 11. Iedereen die deze mannen een beetje kent, weet dat de stoom hen uit de neusgaten kwam. Daar kan je geen genoegen mee nemen. Dus, hup, nog een keer de boot in. Nu ieder met 1 riem. En jawel, de bikkels trokken blik. Super, maar ga volgend jaar maar mee naar de Vechtrace!

Groetjes van Lieke