Cottwich XX Nieuwe winnaars

Zondag 20 september, zo net voor het herfst gaat worden, maar de blaadjes nog niet echt vallen heeft Amycus de jaarlijkse Regatta over 5 km op de zijtak van het Twentekanaal. Editie 20 dit jaar. Een bijzondere editie zoals zou blijken. Rond half elf liep het al aardig vol op het terrein van wat eens een zwembad was. Badweg gaf al zo iets aan, maar zwemmen, daar kwamen we niet voor. Koffie en gebak is een beter plan, en voordat je het wist zat je lekker buiten met een stuk taart waar het mondiale voetselprobleem bijhoorlijk mee uit de schaarste zou worden getrokken. Die sfeer dat is toch wel uniek hoor, lekker gemoedelijk, lachen en lekker rommelen aan bootjes ja dat kan daar. Wat ook kan is taktisch inschrijven, soms lukt het en blik je daar aardig van op. Soms zijn de vooruitzichten goed, maar wordt een vierzonder een wiermet...


Heat 1 start met de vier smiley, een viermet, een vierzonder en een dubbelviermet worden bij Amycus gewoon bij elkaar gezet, en ze komen er mee weg ook. De goede vooruitzichten van de koolenbranderploeg werd helaas teniet gedaan door een struik riet, en dat scheelde net teveel secondes per 500 meter om blik te trekken. Lisa had geen extra weerstand maar wel een groot veld van totaal negen dames. Na een gedegen opbouw viel de een na de ande om, maar 1 was net sneller. Prima race gevaren, Nander had het eens goed bekeken en zou in heat 2 dat goed nadoen. De vader en zoon competitie in heat1 was voor Theo en Joost en Hans en Jan en pittige strijd. De verschillen waren klein, maar in heat 2 waren Maarten en Tristan nog aan zet, even afwachten dus. Uiteindelijk waren Hans en Jan de snelste. Proficiat!

Tussen de heats door is niet veel tijd, dus snel door naar de volgende deelnemers. Hans en Johan lieten de Tweet lekker tweezonder varen en pakten blik. Robert en Nander gingen onderling de strijd aan. Omdat het Nander's eerste wedstrijd is als 1e klasser in de skiff hadden we Robert wat jonger ingeschreven. Maar die vermaledijde Robert liet zich niet gek maken en wist wat seconden sneller dan Nander bij de meet te zijn, dus blik voor Robert in de skiff. En ja, Nander had gezien dat Lisa tweede werd, dusss.

Bij de dames hadden we twee tweetjes in de race, en hier kwamen Kätheli en Lieke als gelegenheids duo als 1e binnen in hun veld, maar ze hadden onderweg ook nog de andere twee met Coraline en Maartje ingehaald, dus ook als snelste Daventriaanse dames.

Nadat de bootjes weer opgeruimd waren en de sporters gedouched, kon er lekker nagepraat worden over deze leuke wedstrijd. De winnaars hun blik en een shirt. Vroeger kregen we altijd een shirt, bij de indoor zie je ze nog wel eens, maar de laatste twee jaar was dat niet meer. Nu dus nog even teruggehaald, maar alleen voor de winnaars, dat dan weer wel.