Zwartewaterregatta... het regent blikken

In alle vroegte opladen en afreizen naar de noorderburen aan de IJssel. Het beloofd een mooie dag te worden. En dat werd het. Van de 9 startende ploegen met Daventrianen aan boord 7 maal blik en als klap op de vuurpijl nog een 'Magnumfles Montrosé'.


De botenwagen rolt rustig naar Zwolle, bootjes worden droog opgeriggerd voor het ochtendblok. Nog even het wedstrijdpakje aan en het Zwartewater op. En hoe... werkelijk een moesson regenbui begon. De DV8+, de Koolenbranders HV 4+, Ans/Diana in de DV2x en de gelegenheidscombies DV2x (Yvonne/Zwolsche) en HV8+ (René/Zwolsche) maakte dit niets uit. Hup, het water op en soepel naar de start.

De Dames V8+ met Martin aan de stuurtouwtjes vertrok als nummer 2. En dit werd een mooie gewaagde race tegen de dames van de Zwolsche. Strak stuurwerk over het parcours, golven van een duwboot en vele plezierbootjes leverde het eerste mooie blik. De Koolenbranders met Christiaan aan de touwtjes zorgden er al snel voor dat het duidelijk was. Met 1 minuut 13 voorsprong op nummer 2 kwamen zij over de finish. Chapeau!

De ochtend werd vervolmaakt door Yvonne en René in hun combinatieploegen met de Zwolsche. Blik en blik! Yvonne in de DV (C-D) 2x en René in de HV(A-C) 4x+. Ook Sjoerd van Sleuteltje10 startte in hetzelfde veld als René en veroverde een derde plek in een Hunze combinatie. Diana & Ans roeiden in de Kijkom  in een mooi stevig tempo naar een 4e plek in het veld.

Niet alleen de veteranen lieten zich natregenen. Nick als juniorstuur (mee als supporter) kon opeens zo even sturen bij Aengwirden HV(B-C) 4x+. En hij laveerde de ploeg tussen de pleziervaart en andere startende ploegen in een ideale lijn naar een tweede plek.

Na de regen, droogte ! Alles drogen en op naar het middagblok. Wat een verademing. Droog het water op en rustig naar de start oproeien. Johan en Hans startten in de HV(C-E)2x. En jawel met 19 sec voorsprong spurtten zij met rake klappen over de finish. Martin en Bas startten ook in de dubbeltwee in de HV(A-B)2x en ook zij kwamen strak gelijk roeiend vol power over de finish. Nogmaals blik voor Daventria. En wat blijkt bij de prijsuitreiking. Het heren dubbeltwee veld kende een dusdanig flinke bezetting, dat de wedstrijdorganisatie van de Zwartewaterregatta een extra prijs had 'Een magnumfles Montrosé'. Voor de allersnelste dubbeltwee. En jawel 'Bas en Martin'. De megafles, werd uiteraard ontkurk en met de Daventria crew deels opgedronken. Een toast op de mooie overwinningen en gezelligheid. Om te zorgen dat de wijn goed viel was er een heerlijke biologische burger bij de BBQ met brood en diverse salades. Ofwel genieten.

Naast de tweetjes gingen nog twee ploegen ’s middags van start. René in de HV8+ combi (Zwolsche/Rijnland/daventria/Willem3) met Sandra aan de stuurtouwtjes.  Als een speer van de start naar de finish in een puik tempo. En nogmaals blik. De Waterviets in de DV(A-B) 4x+ en sloten de dag af met een derde plek. Ook zij reden tevreden huuswaarts.

Nieuwsgierig naar de uitslagen? Kijk op www.zwartewaterregatta.nl/uitslag

Martin en Sandra