Spaarne lente feest

Dit jaar hadden ze de Spaarne Lente Race in drie blokken ingedeeld, 1 blok erbij. De animo was wederom opvallend. Om 8 uur in de ochtend, slechts uren na het negatieve weerbericht van Piet, was het druk in de lommerrijke omgeving van deze club op stand. Mannen in hesjes, linten pionnen aanwijzingen en bovenal een professionele aanpak van een hardroeiwedstrijd over 4,5 km vanaf de ringvaart het Spaarne op tot finish voor de club. Gelet op het weer was er niet veel scheepvaart, maar wat in de buurt kwam kreeg door de waterpolitie een vaarverbod tijdens de heats, het kan dus wel.

De 3 heats werden vlot in de race gebracht, zelfs kamprechter Piet stond als ware verkeersregelaar de bootje naar de vlotten te dirigeren, doet ie anders nooit.

Heat 1 om 10 uur was blik voor Johan en Dennis van Naarden in de 2-, Kätheli miste een paar seconden en Monique en Conny blikten ook, maar voor de Grift, lang verhaal....

Heat 2 bracht een mooi blik voor Martin in de skiff, en in heat 3 om 4 uur blikten de Koolenbranders in de boordvier en Kähteli en Hans in de mix. Voor alle uitslagen van ons kluppie verwijs ik graag naar de site lenterace.nl.

Over wedstrijden gesproken, voor de Zwarte water regatta mis ik nog veel ploegen, overleg eens met elkaar en geef je op.