Inloggen op MijnDaventria

We krijgen momenteel erg veel vragen van leden die melden niet in te kunnen loggen op MijnDaventria, geen wachtwoord ontvangen zouden hebben of andere problemen ervaren. Ter verduidelijking:

- Mijn Daventria en ons afschrijfsysteem zijn twee verschillende systemen en de gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet hetzelfde! (Dit gaat binnenkort veranderen als we beide samen gaan voegen)

- Ieder lid heeft op 3 november 2014 een e-mail gekregen met zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Daventria. Deze e-mail is gestuurd naar het e-mailadres dat bekent is bij de ledenadministratie. Op ditzelfde adres ontvang je ook de bekende 'gele mail'. Ontvang je nooit de 'gele mail'? Dan is er waarschijnlijk een oud of verkeerd e-mailadres bekend bij Daventria. Geef zo snel mogelijk je huidige e-mailadres door aan de ledenadministratie.

- Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord van Mijn Daventria kwijt of vergeten, dan kun je deze zelf opnieuw opvragen. Dit doe je door op de loginpagina te klikken op de link 'Wachtwoord vergeten?'

- Op de loginpagina staat ook een link naar de help van Mijn Daventria. (We zijn momenteel bezig Mijn Daventria flink uit te breiden en te veranderen, dus niet alle plaatjes komen momenteel overeen)

- Aanpassingen van NAW-gegevens (incl foto) moeten eerst door de ledenadministratie goedgekeurd worden voor ze zichtbaar worden op Mijn Daventria. Afhankelijk van de frequentie waarmee de ledenadministratie deze wijzigingen goedkeurt kan het dus even duren voor je wijzigingen zichtbaar worden.

- Pagina's zoals het smoelenboek, ledenlijst etc worden 1x per dag automatisch door het systeem aangemaakt op basis van de op dat moment bekende gegevens. Het kan dus uiterlijk 1 dag duren voordat wijzigingen zichtbaar worden.