Bouwproces afgerond, begroting 2015 goedgekeurd en aankoop boten

De ledenvergadering van 28 november 2014 rondt de Verplaatsing en Uitbreiding vanhet botenhuis af. De begroting en tarieven voor 2015 worden goedgekeurd. De leden zien weer ruimte in de loods en op de begroting voor de aanschaf van vier nieuwe boten.

Eerste vergadering in het vernieuwde botenhuis
Op 28 november 2014 vindt voor het eerst een Algemene Vergadering van de Roei- & Zeilvereniging Daventria plaats in het verplaatste, opgeknapte, uitgebreide en opnieuw ingerichte botenhuis. Dat bevalt de leden goed. Toch wijst voorzitter Gerbrand Naeff op de noodzaak om niet alleen met trots, maar ook met veel zorg om te gaan met ons gemeenschappelijke bezit. Dus: sluit het botenhuis  goed af en ga voorzichtig om met de boten.

Afronding Verplaatsing en Uitbreiding
Een belangrijk agendapunt is de afronding van de Verplaatsing en Uitbreiding. Dat het bouwproces tot een goed resultaat heeft geleid kan iedereen zien. Het botenhuis ligt er prachtig bij. Naast het schriftelijke verslag in de Bellnote richt Commissaris VenU Diederik Anema zich vooral op de financiële verantwoording. Zijn hoofdconclusie is dat het bouwproces binnen budget is uitgevoerd. De Kascommissie oordeelt dat de cijfers kloppen en de vergadering gaat graag akkoord met deze cijfers en met de afronding van de Verplaatsing en Uitbreiding.

Dank aan Diederik Anema en de Cie VenU
De vergadering dankt de Commissie VenU: Jan van der Veen, René de Boer, Jacqueline Stuyt en voorzitter Diederik Anema. Het bestuur wordt weer ingekrompen tot vijf personen en Diederik Anema krijgt als dank het eerste exemplaar van een aan hem opgedragen bouwboek: ‘Ruimte voor de Roei’.  Alle leden kunnen dit boekje bestellen.

Begroting en tarieven 2015
Penningmeester Ton Wellenberg presenteert de begroting waarin wij voor het eerst sinds jaren niet meer sparen voor het botenhuis, maar rente betalen en aflossen. De vereniging heeft weinig geld in kas omdat al het geld in het botenhuis en boten is vastgelegd. In de loop van 2015 ontstaat toch ruimte om nieuwe boten te kopen – zodra de kaspositie dat mogelijk maakt. De contributie wordt met de prijsindex verhoogd. 

Vier nieuwe boten
Op advies van de Materiaal Advies Commissie komt Commissaris Materiaal Jan Veldman met het voorstel een lichte wedstrijd dubbeltwee, een middelzware twee, een jeugdskiff en een lichte vier alle met riemen aan te schaffen. Op verzoek van de jeugdcie wordt de aanschaf van de jeugdskiff zoveel mogelijk naar voren gehaald. De Fortis Age kan –na aanschaf van de boordtwee- worden verkocht. De vergadering gaat akkoord met het botenplan.