Blikken en bekers op de Suikerrace

Een grijze hemel, ca 10 graden en de hele dag regen. Gelukkig wel afwisseling, van motregen tot meer regendruppels en alles er tussen. Dit weerhield de Daventria hardcore wedstrijdroeigenoten er niet van om in alle vroegte (6:45) naar Roosendaal af te reizen voor de internationale Suikerrace met uiteindelijk blikken gevuld met suiker, roeiblikken en twee bekers als resultaat. Dat ging niet zomaar. 108 deelnemers uit Nederland, Duitsland en België verschenen aan de start.

Rond 12:00 lagen onze vertrouwde heren van Sleuteltje 10 &  de Mix4x Bertus, Nies, Nelleke en Huib met Sandra in een regenpak aan de stuurtouwtjes & de Mix2x Käthelie en Johan in de Kijkom bij de Suiker (bieten) Unie aan de start. Dit jaar geen mist, ijzige kou of Sinterklaasboten. Gewoon regen en een voorspoedige startprocedure. Voor alle drie een prachtrace met een te verwaarlozen beetje windtegen (kracht 2). De Mix4x had met een stabiele stevige haal in tempo 29 al snel wat ploegen te pakken en snelde ook nog een heren boordploeg voorbij. Sleuteltje 10 was niet bij te houden met Wiecher aan de stuurtouwtjes. Kätheli en Johan, die oproeiend samen konden wennen aan elkaars haal, roeiden als een soepel lopende geoliede machine naar de finish. Chapeau!Johan kon geen genoeg krijgen van het roeien en de regen en stapte nogmaals om 14.00 in de skiff om ca 7 km te overbruggen. Sandra onderwijl enigszins uitgepeld van de lagen natte kleding, opgedroogd en opgewarmd met twee bekers warme chocolademelk startte met Anneloes Russel van de Alkmaarse in de D2x. Samen met Johan roeiden zij naar de start. Sandra en Anneloes moesten ook samen even afstemmen tijdens het oproeien en snelden na de start in een moordende snelheid naar de finishlijn. Onderwijl tweetjes en twee herenvieren inhalend. Die toch even opzij keken en er nog even een opzetje aan waagden. Helaas was dit voor de heren niet voldoende. De Fanfare liet de dames de laatste 1500 meter nog sneller roeien. Johan kwam de dames achterna in de skiff.

Na regen geen zonneschijn maar wel een blikkenfestijn:

  • Käthelie en Johan: eerste in hun veld (Mix2x) van 8 deelnemers;
  • Bertus, Nies, Nelleke, Huib en Sandra: eerste in hun veld (Mix4x) van 5 deelnemers;
  • Sandra en Anneloes (9 deelnemers): eerste in hun veld (D2x) van 9 deelnemers en een nieuw BAANRECORD. En wel met ca één minuut scherper gesteld.

Of dat dit nog niet genoeg was ontvingen de Daventrianen ook nog twee bekers. De Mix4x, omdat zij de snelste Mixploeg van de dag waren en de D2x deden ditzelfde. Zij waren de snelste damesploeg van de dag. De pret werd compleet toen bleek dat Sandra en Anneloes overall van alle 108 startende ploegen de snelste waren, gevolgd door Bertus/Nies/Nelleke/Huib op nummer 2 en Kätheli/Johan eindigde als vierde op de ranglijst. Ofwel de IJsselroeiers hebben zich wederom op de kaart gezet.

Tevreden met een doos voor blikken gevuld met suiker, roeiblikken en twee bekers met nog steeds regen arriveerde de botenwagen gereden door Bollen Transport om 20:15 het vertrouwde Deventer binnen.