Lingebokaal goed voor onze prijzenkast

Blik voor Lisa in de skiff, blik voor Sandra en Bertus in de dubbeltwee, ook de Lingebokaal (snelste ploeg overall na correctie) kwam hen (voor de 2e maal) toe. Hun geheim? Voor Lisa is dat haar soepele haal: strak roeien, lekker trappen. En uiteraard de meefietsende Nander. Sandra en Bertus dulden van niets of niemand tegenstand en blijken, hoe verschillend ook qua lengte, de van Sander Gerdes geleende Empacher zeer efficiënt te kunnen wegtrappen. Hulde!

Maar er was nog meer te beleven in Leerdam. Zo roeide Gerardi haar eerste wedstrijd in de skiff op dit bochtige parcours, ze pakte mooi de hartlijn. Robert had daar meer moeite mee: hij parkeerde de Ossenweerd in de oever, maar had toch nog een redelijke tijd. Tot slot waren de heeren (Jan, Mario, Roelof, Robert) aan de beurt in de scull4. Tempo kan hoger, maar de mannen hebben nog altijd een goed bootgevoel en eindigden in het eerste rijtje.

Traditioneel is de Lingebokaal (zaterdag 8 november) een enorm gezellige wedstrijd (6 km) met royaal aandacht voor de inwendige mens. Dit jaar kwam daar nog een geweldig collegiaal Daventriagevoel bij. Iedereen moedigde iedereen aan, hielp met de boten, de evaluaties en het in ontvangst nemen van (de in glas gegoten) blikken. En dankzij 'Sherlock Holmes' Sandra hebben we onze gele singels na maanden nu weer terug.

Uitslagen op www.rvleerdam.nl.