Nieuw baanrecord op de MarkZaterdag 28 juni niet alleen een mooi blik voor de MixV4* van Daventria, maar ook een nieuw strak baanrecord werd door deze Mix neergezet tijdens de Markregatta te Breda (5 km). Met 24 seconden scherper staat deze nu op 19 minuten en 15 secondes. De tegenstand Scaldis werd tweede en De Grift eindigde op de derde plek.


De ijzersterke afvaardiging van de Koolenbranders (Roel Jorna en Rics Maris) gecombineerd met de powerkracht van de Animalcrackers (Yvonne Wolf en Sandra Schaap) onder leiding van stuur Jasper Schaap verscheen om 15:00 aan de start. Zonder horten en stoten met souplesse en kracht voer de Lebuinus naar de finish over de Mark.

Na de staande start onder de brug, waarbij je de tegenstander aan de andere zijde niet ziet wist Roel een  perfect tempo te kiezen. Hierdoor kon een ieder goed zijn kracht kwijt met een mooi bijbehorende bootsnelheid.

Jasper kon goed alles overzien vanaf de stuurplek met zijn lengte & zonnebril en stuurde in een strakke lijn en aanmoediging Daventria naar een pracht resultaat.