Dutch Masters Open 2014

Afgelopen jaar vond de eerste Dutch Masters Open plaats op de nieuwe Willem-Alexander Baan. Deze DMO 2013 was hoofdzakelijk gericht op Masterroeiers. Nummers in alle boottypen en voor alle leeftijdsgroepen konden worden verroeid. Voor leeftijdsverschillen werd gecorrigeerd met startverschillen. De opzet van het Mastersprogramma voor 2014 is vergelijkbaar met dat van 2013. Toegevoegd is het nummer mixed dubbelvier en de leeftijdscategorie K (85+).
 
Op 14 en 15 juni 2014 heeft de DMO echter behalve 1000m-nummers voor Masters ook een programma voor junioren, Op de zaterdag vinden de finales van de Regionale Jeugdcompetitie plaats. Op zaterdag en zondag zijn er nummers voor drie leeftijdsgroepen van junioren in skiff, dubbeltwee en dubbelvier. Boven de 14 jaar gaan deze over 1000 m en de jongeren onder 14 jaar roeien 500 m. Deze wedstrijden voor de jeugd zijn gericht op de subtop van het juniorenroeien, waarvoor de 2 km vaak wat te hoog gegrepen is.
Ook is een nummer familievieren op het programma gezet, waardoor families bestaande uit Masters en junioren samen een wedstrijd kunnen roeien.
 
Voor para-roeiers (AT, AS en LTA) zijn bijna alle olympische nummers op het programma gezet. Werving van buitenlandse para-roeiers wordt actief ter hand genomen.
 
Ook aan besturen van studentenroeiverenigingen wordt deze mail gezonden. Daarvoor zijn twee redenen: de jongste leden kunnen nog als junior een wedstrijd roeien, en daarnaast roeien tal van bedrijfsploegen vanuit een studentenroeivereniging. Voor bedrijfsploegen zijn er races in (mixed) acht en C-boordvier, die meetellen voor het KNRB-Bedrijfsroeiklassement. Voor de races in de C4+ worden vooral minder ervaren bedrijfsroeiploegen uitgenodigd.
 
Vanaf 14 april staat inschrijving voor de DMO open via het KNRB-inschrijfsysteem. Details over het wedstrijdprogramma en overige gegevens zijn te vinden op dutchmastersopen-rowing.nl