Daventria glansrijk aanwezig op Cottwich te Almelooo

Afgelopen zondag was het bij Amycus een drukte van belang. Deze relatief jonge, kleine vereniging had zijn 19e jaarlijkse Cottwich Almelo Regatta goed weten te promoten door het hele land. Een goede opkomst in de meeste velden was het resultaat.

Ruim 160 starts in 2 heats, een prima ontspannen sfeer en een perfecte planning bij start en finish !!
Daventria was ook goed vertegenwoordigd met drie vieren, vijf tweëen en drie skiffs van jeugd 16 tot Veteranen E.

De Koolenbrander vierzonder met Jan, Diederik, Gilles en Chiel beten het spits af en haalden de op 1 na snelste tijd van de dag, 19:33 over de 5 kilometer wind tegen, en blik in een sterk veld. De dubbelvierzonder van Jan Jaap, Rob, Michiel en Hans had 54 sec meer nodig, zij werden tweede. Toch deed het de heren goed om weer eens te proeven aan het wedstrijdgebeuren, wordt vervolgd.
Marloes had vorig jaar het blik gewonnen en wilde dat graag herhalen. In een DSA1x veld van 5 wist zij wederom de snelste te zijn met een halve minuut voorsprong!! Wederom weer sneller als het DSB veld met 14 dames.

In het VB2x veld waren Bas en Martin de tegenstand te snel af en pakten zij het blik met een tijd van 21:22. Het laatste blik in de eerste heat was voor Maartje en Johan in een mixV2x veld wat verder geen tegenstanders bood. Het blik heet dan een herinneringsblik, maar met de wedstrijd in Breda de dag ervoor nog in de benen waarbij zij wonnen in een sterk bezet veld mocht dit de pret niet drukken.

(foto Bas Boer)

In heat twee deed Tristan in het J161x veld goede zaken. Net binnen de 25 minuten pakte hij de eerste plek voor twee leeftijdsgenoten. Yvonne en Sandra pakten het blik in DVC2x met een tijd van 23:09, een dikke seconde sneller dan een combi met geertje Klok. Ans en Diana pakten hun eerste wedstrijdervaring in hetzelfde veld, ook hier sloeg het wedstrijdvirus toe en wordt de wedstrijdkalender al weer naarstig bestudeerd voor de volgende uitdaging.

Onze stoere dames veteranenvier met stuur moest het blik afstaan aan een jongere Zwolsche vier. Het ongelijke speelveld omdat er geen leeftijdscorrectie wordt toegepast voelt niet goed. In de overall uitslag met correctie zal blijken wie echt de snelste is geweest. Helaas is die lijst nu nog niet op de site te bekijken.

Na afloop van alle roeiinspanningen en een vlotte prijsuitreiking hebben we wederom afscheid genomen van onze buurvereniging Amycus. Het afladen en opruimen van de boten ging bijzonder vlot door de vele handen die aanwezig waren. Het materiaal kan weer even bij komen voor nieuwe uitdagingen zoals de Tromp Boat Race op 18 oktober of voor de minder fanatieke roeiers de Lingebokaal in Leerdam. De Eemhead komende zaterdag wordt alleen door Sandra verroeid.