Dames blikken op tweehead

Afgelopen weekeind was het zaterdag de beurt aan de tweetjes op de tweehead. Voor Daventria starten Pauline en Anne in het clubveld dubbeltwee. Onder enthousiaste coaching van Bas roeiden de dames hun debuut naar een vierde plek in 34:32.

Bij de heren veteranen waren de Fortunato en de Tweet bemand door de Koolenbranders Jan en Gilles respectievelijk Diederik en Johan. Na 7,5 km kwamen zij als 14 en 15 binnen in een veld van 20 waarbij op viel dat men aan elkaar gewaagd is. De onderlinge derby werd gewonnen door de Tweet in 31:38 waar de Fortunato 15 secondes langer onderweg was.


Dan valt de avond en missen we een uur en is het voor je het weet tijd voor een race van 41 skiffende dames over 7,5 km onder prima weersomstandigheden. Sandra start als tweede en behoud haar positie met een blik in haar VB veld met een derde tijd overall van slechts 32:45. Een super prestatie! Yvonne start wat verder in het veld en knokt zich een weg voorbij langzamere medestrijdsters. Haar debuut op dit spectakel is fenomenaal. Zij pakt het blik in haar DVD veld met een 14e positie overall met 35 minuten rond. Tweemaal blik in de ochtend, zonnetje en licht briesje, tijd voor de mannen veteranen.

Robert debuteerde in zijn Ossenweerd, kwam wat langzaam op gang, maar dat is des Roberts, en ging toen in wedstrijdmodus op naar een 133ste plaats van de 170 in 34:55.Huib pakte plek 109 in 34:03 derde bij de VG. Guus werd 104e met 33:50 als VB. De race viel hem zwaar, dat bleek toch iets waar de anderen ook in mee konden gaan. We zijn nog niet echt aan deze zomerse temperaturen gewend zo vroeg in het seizoen. Johan had zich voorgenomen een greep naar het blik te doen in het lichte heren veteranen D veld. Twee punten daarvoor waren 10 kg afvallen en 1 minuut harder roeien dan vorig jaar. Punt 1 is gelukt, punt twee bleef uit. Met een tijd van 33:14 werd hij 83ste en vijfde in zijn veld, minuutje achter de winnaar, dat klopte weer wel.

Met glunderende dames en ingetogen heren werd het twee- en skiffhead weekeind afgerond met een fraai blik voor de dames, en een schouderklopje voor de mannen.